Atom Nieuws 2000 nr 2
../../../images/back.gif ../../../images/exit.gif ../../../images/forward.gif
pagina 3
Voorjaarslanddag 20 mei 2000
door Pascalle Leurs

Eindelijk was het dan zo ver, de eerste Landdag van de nieuwe eeuw op een nieuwe lokatie op 20 mei jl. Roland en ik vertrokken 's morgens om 9.20 uur en om 10.27u waren we eral, dus dat begon al goed. Veel positieve reacties gehad op de routebeschrijving. Niets dan lof voor Bruno.

Aanwezig waren 11 Atomclub leden en 3 computers, ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat me dat wel een beetje tegen viel . Ik had eigenlijk wel verwacht dat het drukker zou zijn nu het voor sommigen wat dichter bij huis was, maar ja een volgende keer hopen we op meer atomleden!!!

Er waren verschillende demonstraties o.a. Van Kees van Oss. Hij demonstreerde de telefoonkaartlezer, een klein apparaatje ingebouwd in een diskdrive. Daar mee kun je diverse kaartjes lezen, snel en simpel. Een prima gelegenheid voor iedereen om zijn of haar saldo eens uit te lezen. Uiteraard werd ook geprobeerd om andere kaarten te lezen. Het grote verzoek aan Kees is om de software zo te maken dat de kaarten ook opgewaardeerd kunnen worden.

Roland Leurs demonstreerde de pic emulator. Deze hard en software maakt het mogelijk om een 16F84 na te bootsen. Met een kabel tussen de PC en een printje kunnen de diverse instructies stap voor stap uitgevoerd en geanalyseerd worden. Hiermee probeert hij de PICATOM print (dat is een kaart om verbinding te maken tussen de laptop en de Atom) fatsoenlijk aan de gang te krijgen.

Verder meldde Johan Hartog nog dat alle jaargangen Atomnieuws en Atomware bij hem te verkrijgen zijn. Zoals aangekondigd in het vorige nummer is het restant met het oud papier meegegaan naar de duivenclub te Renkum.

Over de nieuwe lokatie niets dan lof, alles was er te krijgen koffie, thee en ook broodjes voor de lunch kon je bestellen en werden dan voor de lunch vers bezorgd. Het nuttigen van eten en drinken van thuis werd aanvankelijk niet op prijs gesteld, doch voor deze keer oogluikend toegestaan.

Wat Roland en mij betreft zeker voor herhaling vatbaar. Alleen zal ik het volgende jaar niet meer mee gaan naar de landdagen want Roland en ik krijgen in januari gezins uitbreiding en met twee kinderen heb ik dan mijn handen wel vol.

Groeten uit een zonnig Born,

Pascalle Leurs
../../../images/back.gif ../../../images/exit.gif ../../../images/forward.gif