Atom Nieuws 2000 nr 2
../../../images/back.gif ../../../images/exit.gif ../../../images/forward.gif
pagina 5
De toestand in de wereld, met de Atom-in-PC aan het notebook door Roland Leurs

PicAtom status

Dat ging effe mis, die PicAtom print van mij. Na het ontwerp gebouwd te hebben werkte het (uiteraard) niet. Zelfs de goede voorbereidingen van de software in de PIC16F84 middels een software simulator in de ontwikkelomgeving mochten niet baten.

Tja, als je met een simulator werkt en je leest iets van een I/O poortje in, dan heb je de mogelijkheid om een waarde in te voeren. Als deze waarde echter in de praktijk nooit gelezen wordt zal het programma dus anders reageren. Zo ook dus in mijn geval. Door het weglaten van een pull-up weerstandje bleek ik op een bepaald adres van de 8250 niet 0xB0 te lezen, maar 0xF0. Overigens kwam ik daar pas achter nadat ik toch de conclusie had getrokken dat mijn 8250 ergens defect moest zijn.

Maar goed, de 8250 en de pull-up weerstand werden vanwege hun sabotage aangepakt. De communicatie met de PC, via de seriële poort wel te verstaan, bleek daarna te werken. Groot was mijn verbazing dat de Atom-in-PC kaart toch niet reageerde. Even in een PC plaatsen leerde dat die <piep> kaart naar de <piep> is. Heb ik dat? In één werkstuk drie kapotte componenten. Wat kan er nog meer misgaan? Ik weet het niet maar de communicatie kwam wel enigszins op gang. Ik heb op een regioavond zelfs een demonstratie kunnen geven. Vervolgens de zaak netjes ingebouwd in een dure 19 inch kast van 1 inch hoog. En wat denkt u: de zaak werkt niet meer. En dat met de landdag in zicht :-(

Wat ik nodig heb is geen software emulator voor een 16F84, maar een In-Circuit Emulator. Daarbij prik je een kabel in de socket van de PIC16F84 en het achterliggende systeem, in mijn geval een PC, doet net of-tie een PIC is. Helaas kost zo'n ding enkele duizenden guldens.

Voorlopig zal de PicAtom toch even moeten wachten.... of niet .....

Groeten uit een zonnig Born,
Roland
../../../images/back.gif ../../../images/exit.gif ../../../images/forward.gif